24.02.2020

Przepisy na mięso

Z trudem wyimaginować sobie dzisiejszą kuchnię oraz dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról w trakcie śniadań, kolacji, przekąsek, a nawet obiadów. Duża gama różnego typu bułek, czy chleba zezwala wybrać te najbardziej wartościowe, począwszy od zwykłych, poprzez te z różnymi ziarnami, śliwkami, rodzynkami oraz tym podobne. Mimo to, jeśli ktoś dba o własną figurę, chce być szczupły i odpowiednio się odżywiać, powinien pamiętać, iż chleb nie jest sprzymierzeńcem w diecie - serdecznie zapraszamy po przepisy na mięso. Zapełnia nam żołądek i przyczyny przyrost tkanki tłuszczowej. Dlatego jeśli ktoś jest na diecie to nie je pieczywa. Może to posiadać wpływ na redukcję opisującej nas wagi. Z pieczywa pełnoziarnistego jesteśmy w stanie zrezygnować, zastępując je pieczywem chrupkim. Pieczywo chrupkie to kromki wielkością zbliżone do normalnego chleba, z tą różnicą, iż zawierają mniej kalorii i są zdrowsze. Zawierają mniej tłuszczu oraz mąki. Z takiego pieczywa można przygotować dobre kanapki z dodatkiem sera, czy łososia. Do tego wolno dodać odrobinę warzyw i mamy wyśmienitą kolację, czy śniadanie, a w głównej mierze mało kaloryczną.